Saturday, October 30, 2010

Sminkkurs

Som jag tidigare nämnt så fick jag en sminkkurs i födelsedagspresent av Anette/Magnus & Johanna/James.
Så idag gick jag upp klockan 09.00, fixade mig lite snabbt och drog in till staden klockan 10.00, bokade in kursen till klockan 11.00. Kändes smidigast att ta den under helgen, så slipper man sitta på jobbet i 8 timmar, känna sig ofräsch för att sedan bli sminkad. Det var inte så lockande.

Jag hade en jättetrevlig sminkös på Make Up Store som heter Ida, gick igenom allt väldigt bra och gav mig många användbara tips. Hon började med en rengöring av ansiktet med väldigt milda produkter som passar min torra hy väldigt bra. Jag som har torr hud skall se upp med produkter som innehåller alkohol, det är ingen hit. Dessutom skall man passa sig för att som hon la fram det "dränka huden i vatten", dvs att när rengöringen skall bort så skall man inte skölja bort det med vatten, det torkar ut huden, istället användes en silikonduk. Vilket skall göra rengöringen extra effektiv utan att irritera huden, så det kommer jag att införskaffa.
Sedan lades en dagkräm samt en avsvalkande ögonkräm som skall förebygga synliga tecken av trötthet samt stress. Den lilla burken kostade dock 355:- så det blev inget jag bestämde mig för att ta med mig hem.

När det kommer till själva sminkningen lade hon på en concealer, vilket jag aldrig använt förut. Perfekt för att täcka över röda partier och sådant du helt enkelt inte vill skall synas. En gnutta foundation ladees även det på, med en pensel, vilket jag fick förklarat för mig vara det bästa verktyget för detta ändamål. Man skall icket använda den där svampen, den möglar efter en användning, den tar upp för mycket av din foundation, den är icket bra. De enda två sakerna den är bra till enligt henne är till att prova ut din foundation ( vilket du gör vid halsen, inte på handflatan som jag fått förklarat för mig någongång) samt att "städa" upp ögonskugga och liknande som fallit ner på huden. Ett transparent puder och ett mineralpuder för att ge lyster åt kindbenen senare så var den biten avklarad.
Fokus sattes på ögonen. En ögonskuggeprimer sattes på ögonlocken, detta för att hålla ögonskuggan på plats samt att pigmenten intensifieras. Jag har en primer från Lumene som jag älskar, den kostar ~90:- och räcker länge, dessa billiga ögonskuggor jag har från H&M ser helt plötsligt mycket finare och "starkare" ut, håller dessutom hela dagen. Längs globlinjen lades en mörkgrön ögonskugga, detta suddades ut något med samma gröna nyans blandad med en ljusare grön så att det täckte en större bit av ögonlocket. En vaniljfärgad kajalpenna på undre delen av ögat för att dölja mina röda ögon, ( gula pigment döljer röda) var av någon anledning en aning irriterade. Lite mörkgrön ögonskugga suddades lätt ut längs den nedre ögonfransraden, samt lite ljusare nämre inåt ögat. Så var det färdigt. Väldigt kul & lärorikt faktiskt.



Nu syns det kanske inte superbra, men det var mest fokus på ögonen hursomhelst, i gröna nyanser vilket hon sa skulle passa mina ögon bra.

Väl hemma var jag ju tvungen att prova detta själv. La på concealern jag fått med mig hem med en liten foundationborste, gick lätt som en plätt, la på mitt mineralpuder och lite rouge.
På ögonen la jag en ögonskuggeprimer och sedan en mörkare guldig nyans längs globlinjen, därefter suddades detta ut med en ljusare guldigare nyans. La en svart kajal längs nedre ögonfransraden samt lite svart ögonskugga, längre in mot ögat la jag en silvrig för att, ja, egentligen ville jag bara exprimentera lite, men jag tycker det blev bra, vad tycker ni?






Dessa är produkterna jag kom hem med








- Prime & Protect
- Reflex Cover Medium
- Foundation Brush Small (#215)
- Spa Soap Lavender

Nu skall jag dricka upp min öl och sova.
Tjillevippen!

1 comment: